Jeugdbegeleiding en Loopbaancoaching

Fotograaf: Esther de Cuijper, Fotostudio Himawari Den Haag

Geschiedenis

Als jongste in het gezin van herkomst heeft David zichzelf aangeleerd om te strijden voor zijn positie. Niet alleen zijn leeftijd (10 jaar jonger dan zijn oudste broer), maar ook de (veelal technische) studies van de andere familieleden waren voortdurend aanleiding om het net weer iets hoger op te zoeken.

Uiteindelijk kwam het besef dat hij steeds weer op zoek was naar een hogere berg waar het uitzicht weer tegenviel. En de route er naartoe was hem volledig ontgaan.

Vanaf dat moment is hij gestopt met het vergelijken met anderen en zich gaan richten op zichzelf in het grotere plaatje: Wie ben ik en wie wil ik zijn om iets van betekenis achter te kunnen laten in deze wereld?

Expertise

Via met name de NLP Practitioner is David de zoektocht naar binnen aangegaan. De NLP Master Practitioner heeft vervolgens de benodigde verdieping gebracht om met anderen aan de slag te kunnen en de NLP trainersopleiding heeft er voor gezorgd dat hij zijn kennis en ervaring niet alleen individueel, maar ook in grotere groepen over kan dragen. Via alle drie de opleidingen is David internationaal gecertificeerd.

Het resultaat van David’s zoektocht is dat hij kinderen wil helpen met wat anderen al hebben geleerd van de zaken waar ze mee worstelen. Hij is er van overtuigd dat iedereen zijn uitdagingen nodig heeft in het leven, maar dat we soms verwikkeld raken in de uitdagingen van een ander en dan kan het een uitzichtloze strijd worden (zoals zo mooi beschreven in het boek Reis van de ziel van Willem Glaudemans). Met dit doel voor ogen heeft David een opleiding tot kindercoach gevolgd en heeft hij zich op laten leiden tot Impact Coach voor Het Passie Profiel.

Toekomst

Daarmee was het plaatje compleet om met vertrouwen een andere weg in te slaan.

Zonder veel voldoening had David het tot Software Architect geschopt, maar nu is hij de architect van zijn eigen leven. Van computers programmeren naar onze eigen programmeringen. Van design patterns (voor de ingewijden) naar gedachten- en gedragspatronen.

De jeugd helpen met het vinden van hun richting is zijn missie.

Hij heeft dat vormgegeven door lessen op te halen bij (jong) volwassenen. Hierdoor hoeft die jeugd de rekening niet te betalen en kan hij belangeloos zijn hart volgen.